Voor de tiende keer reeds kwamen alle whiskyliefhebbers samen om de door Jerry en Pros gekozen whisky’s te proeven.

De afgelopen jaren werd er zodoende al heel wat ervaring opgedaan over het reilen en zeilen van distilleerderijen uit alle mogelijke uithoeken van Schotland, hét land bij uitstek van het ons zeer nauw aan het hart liggende alcoholische goedje.

Zoals aangekondigd was dit dan de allerlaatste tasting om met de aangeboden godendranken onze smaakpapillen op de één of andere manier te verwennen dan wel te teisteren.

Aangezien het een jubileumeditie betrof, werden enkel exemplaren aan onze keuring onderworpen die het genoegen hadden gehad om gedurende 10 lange jaren te rijpen in de hun toegewezen houten vaten.

Om het plaatje volledig rond te maken brachten de mannen van de Diestse Whiskyclub bovendien nog een heerlijke fles mee, speciaal gebotteld ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan, een fles best wel te pruimen, maar helaas nergens meer te verkrijgen !!

Een lekker bordje haggis mocht natuurlijk ook niet ontbreken en werd door de meesten met smaak naar binnen gewerkt zodoende de nodige fond leggend zodat na de tasting nog wat kon nagekaart worden, genietend van een heerlijk glas gekoeld bier. Plaatselijke individuen, verantwoordelijk voor de voorziening van de nodige drankvoorraden, stelden zich achteraf de vraag of deze ultieme versie wel degelijk een proeverij was van het Schotse goedje. Kwatongen beweerden zelfs dat er eerder een bepaald goedje uit de omgeving van Puurs aan een grondig onderzoek werd onderworpen!

In ieder geval kunnen we met trots terugblikken op deze tiendelige reeks van tastings, die we bij deze afsluiten.  Wie weet haalt één of ander individu het in zijn/haar hoofd om een ander brouwsel ten gronde te bestuderen?!

Sláinte

 

 

 

 

 

Picture: 
Verslag: 
Ludo Engelen

Whisky tasting,