KWB weekend 2019 - een verslag.

Vrijdagmorgen 13 september vertrok ondergetekende voor de 1é keer vol verwachting naar het wandelweekend van KWB. Na een kort intermezzo in Verviers ging het verder naar Stavelot waar de inwendige mens versterkt werd om nadien verder te reizen naar Deudesfeld in de Eifel.

Na het toekennen van de kamers gingen we met zijn allen aanschuiven voor een lekker avondmaal om nadien de benen te strekken voor een pitslampentocht van ongeveer 2 km. Bij aankomst konden we gezellig nakeuvelen met een stubi, weisenbier, wijn of andere dorstlessende genotmiddelen.

Zaterdagmorgen na het ontbijt stond een wandeling van ca 7,5 km door de bossen en velden van en rond Deudesfeld op het programma. De niet-wandelaars konden zich amuseren met minigolf, bowling, ……… om dan ’s middags te genieten van een overheerlijk middagmaal.

Namiddag vertrokken dan de “die hards” olv Gilbert en Danny voor een tocht van 12 km naar de Blechhausmûhle onderweg genietend van de prachtige glooiende landschappen in de Eifel.

De niet- wandelaars gingen het stadje Daun verkennen olv Rosita en Jos. We bezochten het Eifel vulkaanmuseum waar we wegwijs gemaakt werden in Maaren en vulkanen om daarna op een terras ons te verkwikken aan een coupe ijs, een stuk taart of om te gaan shoppen. Terug in het hotel was het aanschuiven aan een lekkere BBQ om daarna te beginnen aan de ontspanning met een quiz en sketches waarvan ondergetekende het slachtoffer werd, maar er ten volle van genoot.

Zondag na het ontbijt stond de volgende tocht van 7 km naar Schutz te wachten. Ondergetekende met pijnlijke spieren verkoos samen met vele anderen(merendeel vrouwen) deel te nemen aan een mooie foto zoektocht die door Rosita uitgestippeld was.  Na aankomst van de wandelaars genoten we van het laatste heerlijke middagmaal om daarna met zijn allen op de groepsfoto dit prachtige weekend af te sluiten en de één al wat vroeger dan de ander de tocht naar huis aanvatte.

Kort samengevat, voor mij een schitterend weekend waar ik met volle teugen van genoten heb en volgend jaar bij de 20é editie bij leven en welzijn zeker van de partij zal zijn.

Een dikke proficiat voor de inrichters en sorry als ik iets of iemand vergeten heb.

                                                          Vital

Verslag: 
Vital Coels

KWB weekend 2019