Kwb-quiz - 12 oktober 2019 : een terugblik

Tijdens het afstoffen van onze archieven viel ons oog op een activiteit die indertijd regelmatig terugkeerde en waar toen hennig wat geïnteresseerden op af kwamen: de kwb-quiz.

Misschien was nu de tijd wel rijp om dit gebeuren een nieuwe kans te geven. Dit kwam al ter sprake op ons praatcafé van oktober vorig jaar.

Onder de aanwezigen bevond zich toen Dominiek, die zich tot gewoonte had gemaakt om voor verenigingen en organisaties van divers pluimage quiz-avonden in elkaar te knutselen. Vol goede moed gingen we dan met enkelen rond de tafel zitten om in het huidig werkjaar iets dergelijks op poten te zetten.

De oorspronkelijke piste om er een familienamiddag van te maken werd op een bepaald ogenblik verlaten, deels omwille van het feit dat op de gekozen datum, zondag namiddag 13 oktober, de kalendercommissie van de voetbal het in haar hoofd had gehaald om net dan een kwalificatiewedstrijd te organiseren waarbij onze Rode Duivels zinnens waren, gewapend met braadpan en hakmes, op deskundige wijze het elftal van Kazachstan in genoemde pan te hakken. Bijgevolg werd het quiz-gebeuren dan ook verplaatst naar zaterdagavond 12 oktober om 20.00 uur én werd deze bovendien ook opengesteld voor ploegen die niet van kwb-signatuur waren.

Het werd dan ook een ongezien succes, waarbij de inschrijvingen, eerst wat minder vlot, maar uiteindelijk toch leidden tot een aantal deelnemende ploegen om U tegen te zeggen.

Van de 35 ingeschreven ploegen kwamen er uiteindelijk 32 opdagen, het merendeel gerenommeerde exemplaren uit het quiz-milieu.

De reacties nadien waren dan ook zeer positief, uitgezonderd van de moedigen uit ons eigen kwb-milieu. Voor hen was het inderdaad geen sinecure om op te boksen tegen tot in de kleinste details op elkaar ingespeelde ‘quiz me quick-achtige’ teams, waarvan sommigen zelfs wekelijks hun kunne gaan demonstreren ergens in het Vlaamse land. Een dikke pluim voor hen die ondanks de moeilijkheidsgraad toch de glimlach niet verloren.

Ook een speciaal woordje van dank aan onze plaatselijke handelaars die het ons mogelijk hebben gemaakt een uitgebreide prijzentafel samen te stellen!!

Dank u wel Apotheek Nerum, Aveve Wouter Lemmens, Baeten decoratie, Bakkerij Theunis, Bloemen Maris,

Bol bikes, Bopha bloemenatelier, Brasserie Avanos, Casjpoo, CM Heusden, Dagbladhandel Vera, Drinkcenter Bartels Prik & Tik, Electro Exellent Heusden, Fietsen Johan Lemmens, Foto Tony, Garage Fiat – Vossen, Garage Opel – Geurts, Garage Renault – Kwanten, Gybels Electro & Sanitair, bank ING, Kapsalon Linda Vanhamel, Lorenz Shoes & Fashion, Optiek Carine, Pitou Cadeau, Ristorante La Salute, Schoenmakerij Ronny & Annie, Spar Zelfbediening Aerts, Tartufo Italian Food Bar, Electro Schroeyen.

Dank ook aan alle medewerkers van onze kwb-ploeg: ook jullie inzet stond zoals steeds borg voor een geslaagde avond!!

De opbrengst , evenredig verdeeld over de vooropgestelde twee goede doelen (Fajar Baru (project verwaarloosde kinderen in Indonesië) en ’t Weyerke, zal binnenkort worden overhandigd.

Misschien is deze inmiddels afgestofte activiteit volgend jaar wel voor herhaling vatbaar! Wie weet?

Picture: 
Verslag: 
Ludo Engelen

Kwb-quiz