Op zaterdag 24 augustus gingen we met een 25 tal KWB leden naar de VRT in Brussel.

We kwamen samen op het plein van het oud kerkhof. Met zes auto's reden we naar de VRT.

Eenmaal onze wagens geparkeerd op de parking van de VRT waren we veel te vroeg aangekomen. We konden pas om 11u30 aan onze rondleiding beginnen. Geen probleem, bij mooi en zonnig weer eventjes wat rondgewandeld tot het tijd Om half twaalf werden we door de charmante gids Elke opgewacht. In een groot en machtig gebouw van de VRT viel er heel wat te zien. Studio's, technische kamers en nog veel meer. Tot onze verbazing mochten we indien we stil bleven een opname van het weerbericht meemaken.

Onze nationale weerman Frank Deboosere kwam te voorschijn en stelde onze groep dadelijk gerust. Hij legde in het lang en breed uit hoe het allemaal in zijn werk ging. Het was muisstil en Frank deed zijn job. Iedereen was het er over eens, fantastisch hoe dit wordt gemaakt en dat je er thuis niks van merkt.

Ook de radiostudio's werden bezocht. De studio waar het programma "De Madammen" op radio 2 wordt uitgezonden kreeg onze aandacht. Veel knopjes en computerschermen later waren we weer wat wijzer geworden. Na anderhalf uur zat onze rondleiding erop.

We hadden voordien afgesproken dat we nog even langs de Lunchgarden zouden gaan om de inwendige mens te versterken. Rond de klok van 16 uur kwamen we terug aan in Heusden.

Alle foto's kan je bekijken op de link hieronder.

 

 

 

 

 

 

Picture: 

Met de KWB naar de VRT