KWB Cocktailavond

Op zaterdag 27 april hebben een 15-tal enthousiastelingen er een heel leuke cocktailavond van gemaakt.

Onder het goedkeurend oog van Stefan en dankzij de prima uitleg van Tensu zijn we er in geslaagd om 3 cocktails te fabriceren.

Alle attributen en hebbe dingetjes werden ter beschikking gesteld. Een limoenpers is echt wel handig. Voor mij persoonlijk de eerste keer dat ik me waagde aan het ‘shaken’,maar het werd een heel leuke ervaring.

We hebben drie cocktails gemaakt.De eerste was de Cosmopolitan(de vrouwen kennen hem wel van Sex and the City).

Deze was verrassend lekker al zeg ik het zelf als man. Het shaken ging ons allen goed af en al vlug waren we aan het proeven.

De tweede cocktail was de Lazy Red Cheeks (sommigen kennen deze van Njam tv). Vooral het crushed ice toevoegen is me hier bijgebleven. Ook een heel lekkere cocktail en volgens mij is het ons beter gelukt dan Manuel van tv.

De derde was een speciaal geval, ABC genaamd. Hier kwam het aan op finesse en fingerspitzengefühl. Ideaal om deze als laatste te moeten maken na 2 cocktails gemaakt en gedronken te hebben.

Met behulp van een lepeltje was het de bedoeling om perfecte laagjes te maken in een glaasje. Beginnen met Amaretto, dan Baileys en ten slotte Cointreau.

Vooral de Cointreau toevoegen bovenop Baileys maakte het een echte uitdaging! Per 2 gingen we de uitdaging meermaals aan om de perfectie te benaderen.

Het was kortom een heel leuke avond gekruid met cocktails,gezelschap en humor!

Tim Francis

Picture: 
Verslag: 
Tim Francis