Lichtjestocht

Lichtjestocht op 26 maart om 20.00 uur

Voor het derde jaar op rij organiseert KVLV in samenwerking met KWB Heusden-centrum een Lichtjestocht.

Deze lichtjestocht is ontstaan uit de vroegere kapelletjestocht die ieder jaar werd georganiseerd door KVLV. In 2017 bij  75 jaar KWB en 100 jaar KVLV is deze lichtjestocht ontstaan. Daar werd er een samenwerkingsakkoord gesloten en zal ieder jaar terug op de kalender verschijnen.

Wat houdt een lichtjestocht in!! 

Een lichtjestocht is een wandeling langs alle kapelletjes in de omgeving van het centrum van Heusden. Samenkomen doen we om 19u45 aan de Kring om van daar uit te vertrekken. Iedereen krijgt een brandend theelichtje dat wordt meegedragen tijdens de tocht langs de kapelletjes. Bij ieder kapelletje wordt er even halt gehouden en een gebed of gedicht voorgelezen. Na de tocht komen we samen in de kleine feestzaal van de Kring en wordt er warme drank en zelfgebakken wafels aangeboden.

Veiligheid.

Omdat we in het donker wandelen wordt er gevraagd voor je eigen veiligheid en de veiligheid van de anderen een fluorhesje aan te doen. Zij die niet in het bezit zijn van een hesje kunnen dit op de avond zelf krijgen. Het spreekt vanzelf dat deze na de wandeling terugbezorgd worden.

Addthis: