Whisky Tasting

Islay: Een eiland voor echte whiskyliefhebbers.

  Met 31 waren we afgelopen vrijdag, 18 januari, om deel te nemen aan de 9de editie van onze reeks whisky tastings. Bij het binnenkomen werden onze neusgaten onmiddellijk verwend met de heerlijke aroma’s van 5 soorten van het gouden goedje dat reeds was ingeschonken.  Vol verwachting zette iedereen zich klaar om van al dat heerlijks te kunnen proeven. Pros kon het echter niet laten en liet ons warempel een hele poos wachten vooraleer het eerste glas kon gekeurd, besnuffeld en geproefd worden. En het was de moeite waard om te wachten!!. Tijdens de tasting stond er ook nog een portie haggis te pruttelen die nadien door de meesten met smaak werd naar binnen gewerkt!

Na deze geslaagde avond zou het me niet verwonderen mochten er zich ’s anderdaags een aantal sujetten in gestrekte draf richting plaatselijke slijterij hebben begeven om dan weinige ogenblikken later, zo fier als ne gieter, terug huiswaarts te keren met een brede glimlach én de trotse eigenaar van één of meerdere flessen van het de dag voordien gekeurde goedje.

Het was weer een geslaagde avond die dan ook werd afgesloten met het voornemen om nog één tasting te organiseren, volgend jaar, op vrijdag 17 januari, zodat we de reeks mooi kunnen afronden met een 10de editie, een jubileumeditie als het ware!! Pros en Jerry zullen er klaar voor zijn! Wij ook!!!

Ludo

Picture: 
Verslag: 
Ludo Engelen