Belgische bierenwandeling.

Zaterdag 17 november 2018.

 

Het zonnetje schijnt hoog an de lucht , ideaal om er een geslaagde bierenwandeling van te maken. Waar wij staan (Jef en Louis) tegen de boskant met voor ons een gerooid aardappelveld. De wind komt uit het koude noorden en doet de gevoelstemperatuur nog een stuk dieper dalen. Dan er maar tegenaan om alles in gereedheid te brengen voor de eerste wandelaars of moet ik zeggen bierproevers. Even voor half vijf staan ons tentejs recht. Ons vijfhoekig tentje mooi dichtgehangen met zijflappen om de koude wind buiten te houden. Alles nog eens goed geinspecteerd, oke klaar, laat ze maar komen. Van het dode moment maak ik even gebruik om terug naar de Onze LIeve Vrouw Schuttersgilde te rijden. Daar zijn de eerste wandelaars al aangekomen. Ik wilde me laten verrassen aan stand één  waar Romain zijn gasten ontvangt. Het was even een wauw moment. Romain heeft er inderdaad een buitencafé van gemaakt. Alles was voorzien om de koude op te vangen. Twwe vuurkorven zorgden voor die warmte maar tegelijker tijd stonken je kleren naar verbrand hout. Niet erg dachten we, dat vliegt er wel weer uit tijdens de wandeling.

 

Romain zijn zaak had redelijk wat personeel. Eén van hen was onze secretaris Vital. Vital stond in voor de paparassenberg. Ieder van de 158 deelnemers kon meedoen door een pamfletje in te vullen aan een prijskamp. Een weekend half pension voor twee. Niet slecht denk ik dan zo. 

Romain mocht zijn eerste gasten ontvangen. Proefbrouwerij= Viven blond en donker. Dat is wat er geschonken werd aan stand één.

Een kleine wandeling verder door de bossen stonden wij, wij schonken ook Proefbrouwerij= Boerke en boerinneke. Het blond bier was het meest gevraagd en ik had op laatst nog 1 flesje over van 2en en halve bak. Aan stand drie konden de wandelaars Enigma = Black feul en Tamera proeven. Stand 4 was Bavik = Pilaarbijter Blond en donker. Stand vijf kon je De halve Maan = Augustijn blond en donker proeven. Stand zes was Van Honsebrouck= Kasteelbier blond en donker proeven. Aan de laatste stand zeven dus was voor de Straffe Hendrik= Blond en donker proeven. Ongeveer halverwege de wandeling kon je aan een democratische prijs Hot-Dog krijgen. Deze gingen ook over de toonbank als zoete broodjes. Als je aan stand zeven was zat je wandeling er op. 5 km gewandeld met regelmatige stops, de inwendige mens versterkend, en de dorstigen laven, meer moest echt niet zijn.

Terug naar stand twee. Wanneer de laatste daar gepasserd zijn was het tijd om alles weer af te breken. Afbreken gaat iets vlotter dan opbouwen, maar goed want de koude wind sneed door merg en been. Tegen kwartna negen was deze klus ook weer geklaard en konden we ons gaan warmen in de Schuttersgilde. Genieten van een gewoon biertje met een hot-dog was voor meer dan voldoende om van deze zesde editie Bierenwandeling geslaagd te maken.

 

Picture: 
Verslag: 
Joseph Bams

Belgische bierenwandeling