Op 06 oktober werd de prijsuitreiking van de fietsfotozoektocht gehouden.

Vandaag werd in de kleine zaal van de Kring de jaarlijkse prijsuitreiking gehouden van de fietsfotozoektocht.

De fietsfotozoektocht is een jaarlijks terugkomende activiteit, georganiseerd door Klaus Neumann. Hij gaat ieder jaar op zoek naar nieuwe uitdagingen, proberend foto's te maken om ze daarna te verwerken tot stukjes foto's. Deze stukjes foto's worden dan op blad uitgeprint. Bij iedere foto hoort ook een andere foto die verband houdt met de eerste foto. Zo zijn er tussen de 40 á 50 foto's te zoeken. Bij drie foto's hoort geen tweede foto.(het mag een klein beetje moeilijk zijnwink)

Dit jaar stond de fotofietszoektocht in het teken van van 75 jaar KWB. Bij een 10 tal foto's moest er een extra foto gezocht worden die verband hield bij een eerdere activiteit. De afstand van een fotofietszoektocht varieert tussen de 15 en 20 km, doenbaar dus. Het plezante van deze activiteit is, je kan deze doen met je hele gezin.

De zoektocht start ieder jaar vanaf de jaarlijkse BBQ ( de laatste week van juni tijdens Heusden kermis) en loopt tot eind september. Er zijn verschillende verkooppunten die tijdig worden meegedeeld hetzij op deze website of in de "Leeft" van juni. Voor 2,50€ kan je een exemplaar aanschaffen. 

Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking waren een 60 tal aanwezigen. Genietend van een natje (toog is open) wordt de hele fotofietszoektocht nog eens overlopen door Klaus. Hij presenteert dan de originele foto waar het stuk is uitgenomen samen met de straatnaam. Zo kan je volgen of je de juiste foto hebt gevonden. Na een kleine pauze wordt dan overgegaan tot de prijsuitreiking. Er zijn een vijftal hoofdprijzen voorzien. Zij die de minste fouten hebben gemaakt vallen in de prijzen. De trekking gebeurt door een onschuldige hand( zijn we dan allemaal zo onschuldig angel). Is er iemand die een prijs wint niet aanwezig, dan wordt er een nieuwe trekking gehouden (wil je winnen, aanwezig zijn is de boodschap).

Dit jaar mochten we zelfs een hele verre deelnemer ontvangen, niemand minder dan burgemeester Joop Verzele van Kruishoutem

. Kruishoutem ligt tegen het Westvlaamse Waregem. Een hele afstand als je het mij vraagt. Hoe deze brave man hier in Heusden verzeild geraakte, is mij naar veel vragen bekend geraakt. Schijnbaar heeft de man hier in Limburg veel vakantiedagen doorgebracht en om wat variatie in zijn vakantie te leggen heeft hij met verschillende zoektochten meegedaan. We moeten deze man bewonderen dat hij speciaal voor deze prijsuitreiking naar Heusden gekomen is. En als klap op de vuurpijl had hij dan ook nog een troostprijs gewonnen. Misschien moeten wij als bestuur eens gaan nadenken om een extra prijs te geven aan de verste deelnemer. Na de prijsuitreiking is er nog tijd om na te euchteren.

 

Picture: 
Verslag: 
Joseph Bams

Prijsuitreiking fietsfotozoektocht