Bij dit evenement was ondergetekende niet aanwezig. Dus ik ga een beetje improviseren aan de hand van de foto's die ik heb gezien.

Op eerste zicht waren er voor dit spel toch een achttiental Highlanders aanwezig.Onze voorzitter, getooid in een echte Schotse Highlander, hij was blijkbaar zijn doedelzak vergeten of hing die iets lager!!!

De spelers moesten vier disciplines overwinnen, zak gooien, dikke bal gooien, paal werpen en balletje golf slaan. Op het eerste zicht allemaal gemakkelijke spellen, maar de waarheid gebied mij te vertellen dat het toch genen kattenpis is.

Als eerste spel stond het zak gooien op het programma. De lat werd iedere keer hoger en hoger gelegd. Aan de gezichten zag je dat de uitdaging moeilijker en moeilijker werd. Gezichten slaan bij sommige aardig rood aan, van een inspanning gesproken.

Als tweede onderdeel was het de dikke bal over de lat gooien. Ook hier zie je dat de gezichten in het rood komen te staan, totale overgave heet dat dan. 

Na dit onderdeel van het spel mochten de kandidaten zich opmaken om aan het paal werpen te beginnen. Stefan Aerts altijd voor een grap te vinden wilde zijn paal voor een andere paal wisselen. Niet zo evident Stefan om die weg te moffelen laat staan er mee rond te lopen. Wie dit onderdeel van het spel gewonnen heeft is me een raadsel, maar diegene die dit leest mag altijd zijn naam doormailen. 

Na de krachtpatserij tijd om het laatste onderdeel van de Highland games aan te vatten. Een balletje golf slaan. Aan de houding van sommige spelers te zien leken het wel echte profs. Alleen de golfstick vloog met een zwierige zwaai de lucht in, maar het balletje, het balletje weigerde alle medewerking, dat bleef onaangeroerd mooi op zijn plaats liggen. Na herhaalde pogingen lukte het dan toch om het balletje tientallen meters verder te laten neer ploffen. Oefening baart kunst. 

Nu dat alle disciplines achter de rug zijn, tijd om de winnaars van deze Highland games te vieren. Wie er als eerste eindigde zal de foto je wel vertellen. Eigenlijk is iedereen en beetje winnaar, jezelf overtreffen is al een winnaar op zich. 

Een dikke proficiat aan allen die hebben meegedaan om deze spelen tot een succes te maken. We kijken al uit naar volgend jaar, en hopelijk met nog meer kandidaten. Als je je spierballen eens wil testen of wil je eens lachten met de andere hun stommiteiten, doe dan volgend jaar ook mee. De aankondiging van wanneer deze spelen gehouden worden zal tijdig worden meegedeeld of kan je terug vinden op deze website.

Nog even dit vermelden. Rosita, bedankt voor de foto's.

Picture: 
Verslag: 
Joseph Bams

Highland games