Natuurloop.

Vandaag werd de jaarlijkse natuurloop gehouden. Tradioneel altijd de eerste zaterdag van de maand september. Vanaf vandaag werd ook de kidsrun gehouden. Veel kids waren er niet aanwezig om mee te lopen. Slechts met 4 waren ze onde de leeftijd van 8 jaar, met 5 waren ze boven de acht jaar. Toch wel een tegenvaller dat er niet meer kids aanwezig waren. De Kids mochten de spits afbijten, een rondje met begeleiding rond het Kuipershof en dan een spurtje eruit persen om als eerste over de aankomstlijn te komen. Daarna was het de beurt aan de plus acht jarigen. Zij mochten twee rondjes rond het Kuipershof lopen. De eerste ronde onder begeleiding en de tweede ronde mochten ook zij spurten voor winst. In feite hebben al de kids gewonnen, zij kregen bij aankomst een bonnetje en mochten een prijs gaan afhalen. Toch wel blijde gezichten gezien bij de kids. 

Daarna was het de beurt aan de groten. 71 atleten hadden zich ingeschreven voor de afstanden van 4 of 9 km. Op een select parcours op en rond de vallei van de Mangelbeek. De weergoden waren de lopers gunstig gezind. Een september zonnetje en een lichte bries waren ideale omstandigheden om het parcours af te leggen. De eerste lopers van de 4 km boden zich al aan na 17 minuten wedstrijd. Bij de heren was het Dries Moons die met een tijd van 17'01'' als eerste over de aankomstlijn kwam voor Jan Sleurs en Toon Heylen. Bij de dames was het Anneleen Doumen die de afstand van 4 km aflegde in een tijd van 23'25". Tweede werd Bailey Switten en derde werd Lore Vaes. 

Bij de heren van de 9 km ging de overwinning naar Benny Hoskens in een tijd van 34'49'', hij was 54 seconden sneller dan Nico Booms en derde werd Peter Van Cauwenberghe. Bij de dames van de 9km was het Joke Vogels die de afstand aflegde in een tijd van 42'38''. Zij was meer dan vijf minuten sneller dan Miet Lemmens en tien minuten sneller dan Eline Webers.

Uitslagen van de verschillende afstanden dames en heren

Heren 9 km.pdf

Heren 4 km.pdf

Dames 9 km.pdf

Dames 4 km.pdf

Picture: 
Verslag: 
Joseph Bams

Natuurloop